Curs “Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene”

“Noi punem accent pe învățare experiențială”

Cursul nostru ți se adresează în mod special dacă:

Ai o idee de business și crezi că o poți dezvolta prin fonduri europene?

Vrei să pui bazele unui proiect de succes cu finanțare nerambursabilă europeană pentru ONG-ul din care faci parte?

Vrei să înveți cum să pregătești și să elaborezi un proiect cu finanțare europeană?

Lucrezi într-o instituție publică și vrei să afli cum poți obține resursele necesare pentru dezvoltarea comunității sau a propriei instituții?

Noi, Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum te învațăm pas cu pas CUM se scrie un proiect pentru a obține finanțare europeană prin metode interactive:

• noțiunile teoretice sunt îmbinate cu aplicațiile practice
  • metoda cardurilor de facilitare
  • brainstorming
  • role-play
  • simulări
  • debriefing

Programul de formare oferă competențele necesare pentru implementarea eficientă a proiectelor cu finanțare europeană și se adresează atât persoanelor implicate în derularea proiectelor, cât și celor care vor sa devină experți în proiecte europene. Îi așteptăm să se înscrie pe cei care activează în mediul ONG, business, administrație publică, precum și pe masteranzi.

Cursul “Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene” este un curs de specializare cu certificare ANC(Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educației, Cercetării și Inovării), cod COR 242213.

Ce noțiuni vei deprinde prin intermediul acestui curs?

• cunoașterea legislației naționale și europene în domeniul accesării fondurilor europene
  • identificarea sursei de finanțare potrivită pentru ideea ta de proiect
  • redactarea unui proiect pas cu pas pe care îl vei putea depune pentru a obține finanțare
  • conștientizarea potențialelor riscuri în cadrul proiectului
  • elaborarea indicatorilor de proiect, monitorizarea și evaluarea acestora
  • deprinderea unor noțiuni privind cheltuielile eligibile și non-eligibile
  • planificarea activităților din proiect și a bugetului
  • redactarea documentelor specifice (acte adiționale, notificări, etc)
  • instrumente concrete privind argumentarea necesității implementarii unui proiect

Punem un accent deosebit pe învățarea experiențială!

Întregul program de formare se desfășoară interactiv, participanții având oportunitatea să lucreze pe propriile idei de proiecte. Aplicațiile practice vor fi așadar adaptate în procent de 100% pe ideile dumneavoastră de proiect, ceea ce transformă învățarea într-o experiență autentică și utilă cu aplicabilitate practică imediată. Totodată, sunt folosite instrumente și metode concrete pe care trainerii le utilizeaza cu succes în realizarea și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă.

Trainer Ph.D. Roberto Pătrășcoiu:
Roberto Pătrășcoiu este Manager de proiect, Expert în accesarea fondurilor europene și Trainer.

Experiență: Roberto a activat în management de proiect, în diferite roluri și funcții, de la membru în echipa de proiect și consultant pentru accesarea de finanțări europene, până la managementul de portofolii de proiecte în cadrul unor organizații internaționale. Experiența sa se materializează în investiții de peste 20 mil. EUR, buget total cumulat al diferitelor proiecte coordonate de-a lungul timpului, în domenii precum: lucrări de infrastructură în mediul rural, modernizarea producției și serviciilor în cadrul IMM-urilor, agricultură, sănătate, dezvoltare economică locală, educație sau democratie participativă. Paleta de finanțări atrase acoperă atât fondurile structurale (FEDR & FSE), cât și fonduri de dezvoltare rurală (FEADR), guvernamentale, norvegiene, elvețiene sau finanțări private.

Experiența practică dobandită a constituit o bază solidă pentru cele peste 50 de sesiuni de training susținute în special în domeniul managementului de proiect și al accesării de fonduri structurale, atât pentru reprezentanți ai mediului de business, cât și pentru cei din mediul ONG și sectorul public.
Roberto își continuă colaborarea cu organizații din România și străinătate, prin implicarea la nivel de leadership în strategiile pentru proiectele finanțate din fonduri nerambursabile.

Studii și certificari: Roberto este absolvent al unui program de Master în „Managementul fondurilor structurale ale Uniunii Europene” (ASE, Bucuresti 2007-2009) și doctor în domeniul dezvoltării urbane integrate în contextul politicilor regionale europene (Universitatea Bucuresti, 2009-2012). Este trainer autorizat în Management de proiect, formator certificat ANC și a urmat mai multe cursuri de specializare în domenii ce țin de management/leadership și dezvoltare locală, în țară și străinătate (Lean Six Sigma, PMP, Leader, Local Economic Development, Value Chain).

Taxa de participare: participarea la acest program se face pe baza achitării unei taxe de 750 RON.

Reduceri acordate:
  • 10% pentru cursanţii care au mai participat la un curs cu plată organizat de Instititul Qvorum;
  • 10% pentru minim 3 cursanţi de la aceeaşi companie/organizație, înscrişi pentru aceeaşi sesiune;

Discounturile nu se cumulează!

Taxa de participare include:

• activitatea de training;
  • materialele de lucru la training;
  • diplomă acreditată ANC, cod COR 242213;
  • examenul de certificare;
  • coffee-break în fiecare zi de curs;

Când se desfășoară cursul?

Trainingul va avea loc în București, la Hotel Capital Plaza (adresa: Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 54), în perioada 22-30 mai 2015.

Programul desfăşurării cursului:

• 22, 24 și 25 mai 2015 – Sesiuni de instruire (modulele se vor desfășura în intervalul orar 9.00-19.00, cu o oră pauză de prânz)
  • 26-29 mai 2015- Perioadă practică de studiu individual pentru pregătirea proiectului final
  • 30 mai 2015 – Examen final de cerificare – Comisia va fi formată din reprezentanţii furnizorului de formare şi reprezentaţi ai autorităţii de certificare, ANC. Examenul de certificare constă într-o probă teoretică (test grilă) și o probă practică (realizarea unui proiect).

Cum mă înscriu?

Trimite CV-ul tău la adresa [email protected], împreună cu formularul de înscriere pe care îl poți descărca de aici. Nu uita să menționezi în subiectul email-ului cursul pentru care aplici. În cel mai scurt timp vei fi contactat pentru confirmarea aplicației.

Data limită de înscriere: 15 mai 2015

Metoda de plată: prin transfer bancar la coordonatele de plată din anunț sau în numerar la sediu.

Coordonatele de plată:
Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum

CUI: 24188181
Banca: ING BANK N.V. AMSTERDAM ROMÂNIA, SUCURSALA BUCURESTI- ȘTIRBEI VODĂ

Cont: RO60INGB0000999902371869

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la e-mail [email protected] sau telefon: 0722.459.115, Rucsandra Filloreanu